nedelja, 8. november 2009

Škofova zahvala

»Slavi, moja duša, Gospoda, ne pozabi nobene njegovih dobrot« (Ps 103).

Spet se bliža zahvalna nedelja. Zahvalimo se za dobro letino skoraj vseh vrst pridelkov. V vinorodnih krajih ste bili še posebej obdarovani z eno najbolj obilnih in kvalitetnih trgatev. Zahvalimo se, da smo bili obvarovani raznih nesreč, uničujočih neurij in povodnji, ki so bile v drugih krajih za mnoge velika preizkušnja.

Kot pastir in voditelj krajevne Cerkve se zahvaljujem za vsa lepa škofijska srečanja in praznovanja, za mnoge cerkve, ki ste jih verniki obnovili skupaj s svojimi dušnimi pastirji. V veliko veselje mi je, ko opazujem ali slišim za vaše navdušeno sodelovanje pri obnovah.

V letu evharistične prenova se zahvaljujem za vse pomnožene molitve in vse spodbude in napore, da bi evharistijo postavili še bolj v središče krščanskega življenja. V letu duhovništva pa se posebej zahvaljujem vsem škofijskim in redovnim duhovnikom za vse pastoralno delo, kontemplativcem pa za molitveno podporo. Duhovnikom se zahvaljujem tudi za gmotno podporo z odvajanjem binacij, vsem vernikom pa za vse nabirke za korist vesoljne ali krajevne Cerkve, še zlasti za Baragov zavod in obnovo Marijinega svetišča na Zaplazu, kjer nam je letos uspelo obnoviti notranjščino cerkve. Hvala vsem redovnicam za sadove posvečenega življenja, katehistinjam in članom ŽPS in ključarjem za vse opravljeno delo po župnijah. Bolnikom in molivcem za duhovne poklice se zahvaljujem za molitve in prosim, vztrajajte in še pomnožite molitve, da nas Bog obdari še z novimi duhovnimi poklici.

Naj dobri Bog vsem vse žrtve in dobra dela poplača z obilnim blagoslovom že v tem življenju in v večnosti.

msgr. Andrej Glavan,
novomeški škof